Zoeken

Afghanen verdienen óók in Nederland bescherming!Christenvluchtelingen uit Afghanistan: wekelijks buig ik me over hun asielprocedures. Ik vraag me regelmatig af hoe het kan dat de Nederland veel van deze vluchtelingen zonder pardon weer terug wil sturen. Mankeert het aan ons rechtssysteem? Zijn de verklaringen die ik lees over de toestand in Afghanistan niet kloppend? Worden we samen zo keihard en liefdeloos dat het ons een zorg zal zijn wat deze mensen te wachten staat? De liefde van velen zal verkouden, lees ik in Mattheus. Dus dat laatste argument valt zeker wat voor te zeggen. En dat er behoorlijk wat mankeert aan ons rechtssysteem is voor mij inmiddels ook geen geheim meer. Blijft er nog één over: die verklaringen. Is het waar of niet?

Wat ik lees in verschillende verklaringen over het leven in Afghanistan? Mullah's die kinderen verkrachten. Groot of klein, het maakt niet uit. Jongen of meisje doet er ook niet toe. Vrouwen die op straat publiek gestenigd worden op basis van een nooit bewezen verdenking. Verraad door buren, familie of een gemeenschap. Of een individu. Geweld, doodsbedreiging. In Afghanistan is niemand te vertrouwen, laat staan wanneer je christen bent.

Ik ben blij met het rapport van Amnesty International. Eindelijk weerklank...

Op de website van de NOS wordt het rapport van Amnesty International toegelicht.

#AmnestyInternational #Gave #Christelijk #Juridisch #AliesKoetsiervanArk #Vluchtelingenhulp