Gezin

Wie ben ik?

Ik ben Alies. Ik heb een hekel aan onrecht en wordt er verdrietig van wanneer mensen elkaar ongelijk behandelen, om wat voor reden dan ook. Ik ben er van overtuigd dat God onrecht haat. Ik word blij van de natuur, van rust en van creatief bezig zijn.

In 2016 ben ik getrouwd met Lambert en samen hebben we twee zoons, Lars (2018) en Seth (2021). 

Nadat ik in 2012 mijn studie Rechtsgeleerdheid afrondde ben ik een periode bezig geweest met de vraag op welk terrein ik mijn (juridische) vaardigheden kon en/of mocht gaan inzetten.

In 2014 leidde God mijn weg naar Stichting Gave, waar ik als jurist mocht gaan dienen onder christenasielzoekers. Als medewerker van het juridisch team mag ik de rechten van christenasielzoekers vertegenwoordigen tegenover onze overheid. Bijzonder dat God riep, maar ik vond het tegelijk ook heel moeilijk en spannend. Ik had namelijk niet zoveel (lees: niets) met asielzoekers.

En toch: ‘where God guides, He provides.’ Deze groep mensen kreeg mijn hart. Ik vind het bijzonder dat ik mijn tijd mag geven aan deze groep kwetsbare mensen aan wie het recht voorbij lijkt te gaan. Ik heb het de achterliggende jaren met veel vreugde gedaan en mijn missie bij Gave is wat mij betreft nog lang niet ten einde. Ik vind het bijzonder dat ik zo -samen met al mijn collega’s en vele anderen- een schakel mag zijn in God’s plan met deze wereld én in Zijn Koninkrijk.

Column