Gezin

Wie ben ik?

Ik ben Alies, gelukkige echtgenote van Lambert en trotse moeder van twee: Lars en Seth.

Ik word blij van de natuur, van rust en van creatief bezig zijn.

Nadat ik in 2012 mijn studie Rechtsgeleerdheid afrondde ben ik een periode bezig geweest met de vraag op welk terrein ik mijn (juridische) vaardigheden kon en/of mocht gaan inzetten.

In 2014 leidde God mijn weg naar Stichting Gave, waar ik als jurist mocht gaan dienen onder christenasielzoekers. Als medewerker van het juridisch team mag ik de rechten van christenasielzoekers vertegenwoordigen tegenover onze overheid. In eerste instantie een onmogelijke taak! Ik had namelijk niet zoveel (lees: niets) met asielzoekers.

En toch: ‘where God guides, He provides.’ Het is waar! Deze groep mensen kreeg mijn hart. Ik vind het bijzonder dat ik mijn tijd mag geven door hen te dienen. Ik heb het zeven jaar met veel vreugde gedaan en mijn missie bij Gave is wat mij betreft nog lang niet ten einde. Ik vind het bijzonder dat ik zo -samen met al mijn collega’s en vele anderen- een schakel mag zijn in God’s plan met deze wereld en in Zijn Koninkrijk.

Column