30-09-2022
Raad van State tikt IND op de vingers inzake beoordeling 'geloofsgroei' asielzoekers

Woensdag jl. sprak de Raad van State zich uit over de wijze waarop de IND ‘geloofsgroei’ van asielzoekers beoordeelt: dat moet inhoudelijker en beter, zo stelt zij in een uitspraak over de zaak van Iraanse bekeerlingen.

30-08-2022
Nederland zit niet vol

In 2017 was ik in Mafraq, een stad in Noord-Jordanië. 1 op de 4 inwoners is daar vluchteling. Een week lang werd ik via vrijwilligerswerk vanuit de christelijke kerk in Mafraq ondergedompeld in de pijn en ellende waarin vluchtelingen dagelijks verkeren. Ik vond het heftig. Confronterend. Het contrast met mijn eigen leven in vrijheid was onvoorstelbaar groot. Ja, Mafraq zat in mijn beleving ‘vol’. Ik zag het, met eigen ogen.

09-08-2022
Syrische vluchteling Ahmad tijdens Gave-kamp: Ik vind het fijn om meer uit de Bijbel te horen

Badmintonnen, tafelvoetballen of een watergevecht houden, maar ook nadenken over het leven van Ruth of Jozef. De ingrediënten van de interculturele jongerenkampen van Stichting Gave zijn divers. Voor de Syrische Ahmad vormen de Bijbelstudies een hoogtepunt. „Iedere religie denkt de waarheid te hebben. Ik sta er neutraal in en ben op zoek.”

17-06-2022
Stichting Gave kritisch over rapport IND: „Kijk anders naar bekeringszaken”

Als het gaat om de „toegenomen complexiteit” van het beoordelen van asielaanvragen van bekeerlingen moet de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vooral de hand in eigen boezem steken.

10-06-2022
Sponsor uitgelicht: BUYTENGEWOON

Deze keer in sponsor uitgelicht: het Elspeetse hoveniersbedrijf BUYTENGEWOON!

www.buytengewoon.nl

 

Wij zijn BUYTENGEWOON. Althans, onze tuinen zijn dat. Of uw tuin groot of klein is, dat maakt ons niet uit. elke tuin is een uitdaging, en die gaan we graag aan. BUYTENGEWOON biedt een totaalconcept: van een stijlvol tuinontwerp tot vakkundige tuinaanleg - desgewenst inclusief veranda, bergruimte of buitenkeuken. ook bieden we u tuinonderhoud op maat. zo bent u verzekerd van één betrouwbare partner die u op tuingebied volledig ontzorgt. 

TEST
Spreken tijdens de Sing-in van Stichting Jij daar! op zaterdag 23 april

Afgelopen zaterdagavond stond de Sing-in van Stichting Jij daar! in het teken van vluchtelingen. We dachten na over de roeping die God ons geeft om gastvrij en dienstbaar te zijn aan mensen die op de vlucht zijn. 

15-03-2022
Sponsor uitgelicht!

Mijn juridische werk bij Stichting Gave wordt mogelijk gemaakt door diverse ondernemers. Ik ben dankbaar dat zij partner willen zijn in mijn missie: samen recht doen aan christenasielzoekers!

Deze keer in sponsor uitgelicht: B. Visser consultancy!

16-02-2022
Rugtasactie voor asielzoekerskinderen: doe je mee?

Kinderen in het asielzoekerscentrum (azc) hebben het niet makkelijk. Op een azc is de angst voor de oorlog vervangen door onzekerheid over de toekomst. Er is vaak weinig te doen, zeker tijdens de zomervakantie. Help je mee om hen te verrassen met een rugtas voor de zomervakantie?  

21-01-2022
Gefronste wenkbrauwen bij besluit IND over asielverzoek bekeerling

Het beoordelen van een bekeringsverhaal van een asielzoeker is „complex.” Daarover zijn Stichting Gave en de commissie-Plaisier het roerend eens. Beide buigen zich over afgewezen asielverzoeken van bekeerlingen. „Soms komen we in besluiten van de IND uitspraken tegen die ons de wenkbrauwen doen fronsen.” 

03-01-2022
Heumensoord (Rozeeta)

Deze periode ben ik met een aantal Gave-collega’s en vrijwilligers actief op Heumensoord, de locatie waar tijdelijk ongeveer 1000 Afghaanse evacués verblijven. Wie zijn deze mensen? Ontmoet vandaag Roozeeta (25):

06-12-2021
Heumensoord (Rohulla)

Deze periode ben ik met een aantal Gave-collega’s en vrijwilligers actief op Heumensoord, de locatie waar tijdelijk ongeveer 1000 Afghaanse evacués verblijven. Wie zijn deze mensen? Ontmoet vandaag Rohulla (19):

TEST
In Afghanistan zou ik een snelle dood gestorven zijn

‘In Afghanistan zou ik een snelle dood gestorven zijn. Hier in Nederland sterf ik een langzame dood.’ Het zijn de woorden van een Afghaan die momenteel verblijft in het kamp Heumensoord, bij Nijmegen.