04-07-2023
We stonden erbij, en keken ernaar.

14 juni 2023: voor veel Nederlandse jongeren was het een belangrijke dag. D-day: Kan de vlag uit? Heb ik voldoende examenpunten gehaald voor mijn Nederlands, Engels, wiskunde, burgerschap? Gaat de poort naar mijn toekomst nu écht open? We zagen veel vreugdevolle berichten op social media voorbij komen. Foto’s met be(rug)zakte Nederlandse vlaggen werden massaal gedeeld. Prachtig!

16-02-2023
Terugblik thema-avond: Zie hen. Heb hen lief

Durf jij, christen, uit te stappen naar je naaste? Drempels -die je misschien zélf hebt gelegd- over te gaan? Geloof je dat God Zijn Koninkrijk door óns, christenen, heen bouwt? Besef je dat je met jouw kleinste inspanning zóveel kunt betekenen voor die ander? Moslim of niet: dat maakt niet eens uit....

TEST
Fruitactie

Jaarlijks, vaak aan het einde van het jaar hebben wij een fruitactie!

08-11-2022
Juridische webinars

Hoe ziet de asielprocedure van een vluchteling eruit? Welke kansen en mogelijkheden zijn er voor vluchtelingen? Waar lopen ze tegenaan en wat kun jij daarin betekenen? Volg onze webinars, en vindt de antwoorden!

13-10-2022
Statiegeldflessenactie

Graag brengen we onze doorlopende statiegeldflessenactie opnieuw onder uw aandacht. 

30-09-2022
Raad van State tikt IND op de vingers inzake beoordeling 'geloofsgroei' asielzoekers

Woensdag jl. sprak de Raad van State zich uit over de wijze waarop de IND ‘geloofsgroei’ van asielzoekers beoordeelt: dat moet inhoudelijker en beter, zo stelt zij in een uitspraak over de zaak van Iraanse bekeerlingen.

30-08-2022
Nederland zit niet vol

In 2017 was ik in Mafraq, een stad in Noord-Jordanië. 1 op de 4 inwoners is daar vluchteling. Een week lang werd ik via vrijwilligerswerk vanuit de christelijke kerk in Mafraq ondergedompeld in de pijn en ellende waarin vluchtelingen dagelijks verkeren. Ik vond het heftig. Confronterend. Het contrast met mijn eigen leven in vrijheid was onvoorstelbaar groot. Ja, Mafraq zat in mijn beleving ‘vol’. Ik zag het, met eigen ogen.

09-08-2022
Syrische vluchteling Ahmad tijdens Gave-kamp: Ik vind het fijn om meer uit de Bijbel te horen

Badmintonnen, tafelvoetballen of een watergevecht houden, maar ook nadenken over het leven van Ruth of Jozef. De ingrediënten van de interculturele jongerenkampen van Stichting Gave zijn divers. Voor de Syrische Ahmad vormen de Bijbelstudies een hoogtepunt. „Iedere religie denkt de waarheid te hebben. Ik sta er neutraal in en ben op zoek.”

17-06-2022
Stichting Gave kritisch over rapport IND: „Kijk anders naar bekeringszaken”

Als het gaat om de „toegenomen complexiteit” van het beoordelen van asielaanvragen van bekeerlingen moet de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vooral de hand in eigen boezem steken.

10-06-2022
Sponsor uitgelicht: BUYTENGEWOON

Deze keer in sponsor uitgelicht: het Elspeetse hoveniersbedrijf BUYTENGEWOON!

www.buytengewoon.nl

 

Wij zijn BUYTENGEWOON. Althans, onze tuinen zijn dat. Of uw tuin groot of klein is, dat maakt ons niet uit. elke tuin is een uitdaging, en die gaan we graag aan. BUYTENGEWOON biedt een totaalconcept: van een stijlvol tuinontwerp tot vakkundige tuinaanleg - desgewenst inclusief veranda, bergruimte of buitenkeuken. ook bieden we u tuinonderhoud op maat. zo bent u verzekerd van één betrouwbare partner die u op tuingebied volledig ontzorgt. 

TEST
Spreken tijdens de Sing-in van Stichting Jij daar! op zaterdag 23 april

Afgelopen zaterdagavond stond de Sing-in van Stichting Jij daar! in het teken van vluchtelingen. We dachten na over de roeping die God ons geeft om gastvrij en dienstbaar te zijn aan mensen die op de vlucht zijn.